Paistettua varhaiskaalia sinapinsiemenillä | Fried Spring Cabbage

5/05/2017


Miedon makuinen ja rapea varhaiskaali on yksi niistä aineksista joita erityisesti odotan talven jälkeen. Tässä simppelissä reseptissä sinapinsiemenet tuovat varhaiskaalin makuun kivasti potkua peittämättä kuitenkaan sen hentoja aromeja. Helppoa ja nopeaa!

Paistettu varhaiskaali on helposti muunneltava lisuke joka sopii erityisesti lihojen ja makkaroiden kaveriksi. Tulisuutta voi lisätä chilillä ja inkiväärillä. Ripaukset jeeraa ja kurkumaa tuovat ruokaan intialaista fiilistä ja yrteillä on helppo saada makuun vaihtelua. Suolaisten ruokien ystävät voivat heittää sekaan lusikallisen tai pari kapriksia, ja jos kaipaa lisää ruokaisuutta, pekoni on aina kelpo vaihtoehto :) 

Kokit ja Potit blogissa on myös fiilistelty varhaiskaalin alkavaa sesonkia. Ruokaisan varhaiskaalisalaatin reseptin näet tästä!

Paistetun varhaiskaalin resepti on muokattu BBC Good Foodin sivuilta löytyneestä ohjeesta.

2 – 4 annosta lisukkeena

500g varhaiskaalia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 kevätsipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa ja mustapippuri
sitruunamehua

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kovin kanta kannattaa poistaa. Kaada pannulle oliiviöljy, lisää sinapinsiemenet ja kuumenna keskilämmölle. Kun sinapinsiemenet alkavat ritistä ja rätistä, lisää sipulit ja valkosipuli. Paista noin minuutin ajan sekoitellen.

Lisää kaali muutamasssa erässä pannulle ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 8 - 12 minuuttia sekoitellen. Maistele välillä ja kypsennä niin kauan että kypsyys on omaan suuhun sopiva. Viimeistele pienellä lorauksella sitruunamehua ja tarjoa heti kuumana.


In English

2 – 4 portions, as a side

500g spring cabbage, thinly sliced
2 tsp brown mustard seeds
3 tbsp evoo
1 spring onion, chopped
1 garlic clove, minced
salt and pepper
lemon juice

Heat the oil in a frying pan, then cook the mustard seeds until they are fragrant and starting to pop. Add the onion and garlic and then fry until soft. Tip in the cabbage, season to taste with salt and pepper and stir to coat in the spices. Cook for 8 - 12 minutes or until tender. Season to taste with lemon juice. Serve immediately. 




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Täällä olen syönyt talven aikana niin paljon kaaleja että pitäisi tulla korvasta ulos;D mutten ole vielä kyllästynyt.Hyvän näköistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :) Varhaiskaali on mun suosikki joten saa nähdä tuleeko loppukesästä korvista ulos :)

      Poista
  2. Keräilen kivoja kaalireseptejä ja tämä on juuri sellainen, kiitos! Tämä vastaa myös kysymykseeni "Mitä tehdä isolla sinapinsiemenpussilla?" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Kiva jos resepti pääsee käyttöön :) Mulla on vähän sama ongelma noiden sinapinsiementen kanssa....

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.