Paahdetut vihreät paprikat | Roasted Green Peppers

5/25/2017


Hennon vaaleanvihreät, raikkaat ja miedon makuiset turkkilaiset paprikat sopivat hyvin paahdettavaksi. Kastikkeeksi riittää yksinkertainen oliiviöljystä, etikasta ja mausteista sekoitettu vinaigrette joka ei peitä liikaa paprikoiden hienovaraista omaa makua.

Jos mahdollista, kannattaa näin grillikautena paahtaa paprikat hiilloksen päällä, jolloin makuun tulee vielä enemmän vivahteita, mutta kyllä uunivastuksenkin alla pääsee maukkaaseen lopputulokseen. Helppo ja maukas lisuke grillikauteen tai alkupalaksi ihan sellaisenaan hyvän leipän kera.

n. 500g vihreitä suippopaprikoita
kastikeeseen:
oliiviöljyä
omenasiiderietikkaa (tai jotain muuta)
suolaa ja pippuria
ripaus chilihiutaleita
hiukan valkosipulia silputtuna

Paahda paprikoita kuuman grillivastuksen alla kunnes ne ovat kauttaaltaan paahtuneita. Käännä kerran tai pari paahtamisen aikana. Laita paprikat astiaan ja peitä kannella tai foliolla ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Sekoita yksinkertainen kastike parista lusikallisesta öljyä ja etikkaa ja mausta oman maun mukaan.

Poista paprikoista kuori ja siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Ei kannata olla turhan tarkka kuorien poistamisessa, muutama hiiltynyt kuoren pala paprikoiden seassa antaa vain makua!

Lisää kastiketta ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoamista! 


In English

about 500g green turkish peppers

For the sauce:

extra virgin olive oil
apple cider vinegar
salt and pepper
chili flakes to taste
minced garlic to taste

Roast the peppers under the oven broiler (225C) turning couple of times, until they have blackened in places.

While the peppers are roasting, mix a simple sauce from couple of tablespoon of oil and vinegar. Season to taste.

Remove the peppers from the oven, drop them into a plastic bag and set aside until cool enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and skin. Add the sauce and stir together. Enjoy!



 

You Might Also Like

0 kommenttia