Mausteinen lammaspata | Lamb Stew with Cinnamon and Tomatoes

3/04/2017


Tähän tomaattipohjaiseen lammaspataan on haettu fiilistä kreikkalaisesta keittiöstä. Mehevää ja lämmittävää kevättalven liharuokaa maustavat kanelin ja muskottipähkinän lisäksi oregano ja timjami. Pata saa muhia uunissa useamman tunnin ja vetäytyä rauhassa, joten viikonloppuruoaksi tämä sopii mitä parhaiten. Ja jos pataa jää yli, se vain paranee kun maut saavat syventyä seuraavaan päivään jääkaapissa...

3 - 4 annosta

700 - 800g luullista lampaan pata- tai keittolihaa
2 punasipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
400g tölkkitomaatteja (luumu)
½ luomusitruunan kuori
10 cm kanelitanko
¼ muskottipähkinästä raastettuna
isot hyppyselliset kuivattua timjamia ja oreganoa
1 laakerinlehti
n. 2 - 3 dl vettä
suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Huuhtaise ja kuivaa lihat. Kaada pataan oliiviöljyä ja ruskista lihat. Nosta lihat pois padasta ja lisää lohkotut sipulit, silputtu valkosipuli ja mausteet. Pyörittele aineksia muutama minuutti ja nosta lihat takaisin pataan. Lisää tölkkitomaatit mehuineen ja vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Sekoita ja kuumenna kunnes ainekset alkavat hiljalleen porista. Peitä kannella ja anna hautua 3 - 4 tuntia. Anna lihapadan vetäytyä ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista. Poista ylimääräiset rasvat ja luut lihoista. Viimeistele maku suolalla, pippurilla ja yrteillä. Tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa.


In English
3 - 4 portions

700 - 800g bone-in lamb (shoulder)
2 red onions, chopped
2 - 3 garlic cloves, minced
400g can whole tomatoes
zest of a half lemon
10 cm cinnamon stick
¼ of a nutmeg, grated
a good pinch of thyme and oregano
1 bay leaf
200 – 300ml water
salt and pepper to taste

Preheat oven to 150C. Tap the meat dry. Pour a tablespoon of olive oil into an oven proof casserole. Heat over a medium heat and brown the meat on all sides. Remove the meat and add onions, garlic and spices. Stir for couple of minutes and add the meat. Add tomatoes and enough water to cover the ingredients. Put the lid on and cook in the oven for 3 - 4 hours. Let the casserole rest at least half an hour before serving. Season to taste with salt and pepper and scatter with herbs before serving.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.