Härkäpapusalaatti | Broad Bean and Bulgur Salad

3/29/2017


Tämän nopeasti valmistuvan ja ruokaisan bulgurista ja härkäpavuista kasatun salaatin maun ytimessä on gremolata. Lehtipersiljan, sitruunan ja valkosipulin pettämätön yhdistelmä raikastaa kasvisruokien lisäksi niin keitot, lihat kuin kalatkin. Ja toimii se myös simppelinä pastakastikkeena.
 
Kesäisen gremolatan lisäksi salaatissa on ripaus juustokuminaa ja chiliä antamassa lämpöä. Salaatin voi viimeistellä sumakilla jos sitä sattuu olemaan.

Tähän salaattiin voi halutessaan lisä melkein mitä vaan kaapistä löytyy... Kurkkua, tomaattia, fetaa, oliiveja, paprikaa... Toimii hyvin myös grilliruokien lisukkeena, piknikillä tai noutopöydässä!

2 - 4 annosta

1 tölkki kypsiä härkäpapuja (esim. Bonduelle 310/265g)
n. 40g punasipulia silputtuna
1,5 dl bulguria
2 - 3 cm pala punaista chiliä silputtuna
ripaus jauhettua juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua
sumakkia viimeistelyyn

Gremolata

n. 40g lehtipersiljaa silputtuna
1 pienen luomusitruunan kuori raastettuna
1 pullea valkosipulinkynsi silputtuna
ripaus suolaa
oliiviöljyä ja sitruunamehua

Laita punasipuli ja chili astiaan ja lorauta päälle hiukan oliiviöljyä ja tilkka sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja juustokuminalla. Jätä maustumaan.
   
Kypsennä bulguri paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Valmista gremolata joko leikkurissa tai morttelissa hienontamalla ainekset kevyesti. Lisää oman maun mukaan sitruunamehua ja oliiviöljyä. 

Valuta ja huuhtele härkäpavut. Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja sekoita hyvin. Jos on aikaa, salaatin voi antaa maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarkista maku ja ripottele pinnalle sumakkia juuri ennen tarjoamista!


In English

2 - 4 portions

1 can cooked broad beans (Bonduelle 310/265g)
40g red onion, finely chopped
1,5dl bulgur wheat
salt and pepper to taste
a pinch of ground cumin

Gremolata

40g flat lef parsley, chopped
zest of small lemon, grated
1 garlic clove, minced
salt
olive oil and lemon juice to taste
  
Put onion and chili in a bowl and drizzle with olive oil and lemon juice. Season to taste with salt, pepper and cumin. Cook bulgur according to the packet instructions. Let cool. 

Add the parsley, garlic and lemon zest into a food processor or use mortar and pestle to make gremolata. Season to taste with salt, olive oil and lemon juice.

Rinse and drain the broad beans. Mix all ingredients together and sprinkle with sumac just before serving!



You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Onpas kiva ohje! Tykkään paljon oikeasti ruokaisista salaateista ja tää on just sellanen :) Bulguriin oon tutustunut vasta aika hiljattain joten kiva saada sillekin lisää käyttöideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva kuulla että resepti osu kohdalle:) Couscous ja kvinoa kävis tähän hyvin myös...

      Poista
  2. Herkullinen salaatti:) Täällä näin keväällä onkin juuri tuoreiden härkäpapujen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siellä on jo satokausi! Täällä pohjoisessa mennään vielä säilykepapujen voimalla :)

      Poista
    2. Jeps,kevät on täällä se paras satokausi:)

      Poista
    3. Täällä pitää vielä muutama kuukausi odottaa...

      Poista
  3. Onpa ihana ohje. Erityisesti tuon gremolatan pistän korvan taa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Gremolata on kyllä monikäyttöistä ja maistuu kesältä!

      Poista