Sardelli - kaprispasta | Pasta with Anchovies and Capers

9/04/2016


Nopea ja simppeli, muutamasta aineksesta pyöräytetty pastakastike on täynnä niin voimakkaita makuja, että tästä joko pitää tai ei. En usko että siltä väliltä olevat ajatukset sopivat tähän ruokaan, eikä ole tarkoituskaan. Tämä pasta sopii niille joille jo ajatus sardelleista, chilistä, valkosipulista ja kapriksista nostaa veden kielelle. Ja lehtipersilja viimeistelee kaiken!

1 annos

n. 80 - 100g pastaa

3 - 4 pientä sardellifilettä
1 pieni valkosipulinkynsi, hienonnettuna
n. 1 rkl kapriksia
pieni hyppysellinen chilihiutaleita
mustapippuria
lehtipersiljaa, silputtuna
1 ½ rkl oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan runsaaseen, reilusti suolattuun veteen.

Kaada oliiviöljy pannulle ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kaprikset. Kuullota sekoitellen noin minuutin ajan ja lisää pieniksi paloitellut sardellit sekä chilihiutaleet. Jatka kypsennystä parisen minuuttia sekoitellen kunnes sardellit pehmenevät kastikkeen sekaan.

Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa oman maun mukaan sekä hyppysellinen rouhittua mustapipppuria. Kaada kypsä, valutettu pasta pannulle ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Syö heti kuumana!


In English

1 portion

80 – 100g pasta
3 – 4 flat fillets of anchovies, chopped
1 small garlic clove, minced
1 tbsp capers
a small pinch of chili flakes
cracked black pepper
flat leaf parsley to taste
1 ½ tbsp extra virgin olive oil

Cook pasta according to packet instructions. Pour olive oil into a skillet and heat over a medium heat. Add garlic and capers and fry gently for a minute or so. Add anchovies and chili flakes. Cook stirring for two minutes or until the anchovies are almost melted into the sauce. Add parsley and season to taste with black pepper. Add drained pasta and strir together. Serve immediately!





You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Melkein jo suussa maistuu miten tämä kastike sopii sisilialaiseen sitruunapastaan, joka jäi eilen käteen kaupunkireissulta.

    VastaaPoista
  2. Luulen, että tykkäisin tästä! Sopivaa särmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Kyllä tuossa makujen puolesta on särmää ihan kivasti!

      Poista
  3. Tuo on niin herkullinen pasta;olen joskus tehnyt samantapaista.Pitäisi taas tehdä uudestaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Ja parasta että sitä voi helposti muunnella aina vähän maun mukaan ja silti on hyvää!

      Poista
  4. Sun pasta-annokset saavat mut aina kaipaamaan pastaa, vaikka aika pitkälti olenkin jo gluteenuttomuuteen sopeutunut... Tämän tapaista tapasin ennen tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tylsää jos ei voi pastaa syödä. Taitaahan pastaa saada jo gluteenittomana, mutta en tiedä yhtään millaisia ne on laadultaan ja maultaan...

      Poista
    2. Onneksi nykyään saa tosi hyviäkin gluteenittomia pastoja - pitää vaan vähän tehdä ihmiskokeita, että löytää sen itsestä parhaan. Jummijammi tää anjovis-kaprishomma kuulostaa ihanalta - täydellisen suolaiselta!

      Poista
    3. Hyvä tietää jos sattuu joskus tarvitsemaan! Itse on sillai onnekas kun voi syödä mitä vaan :) Ja joo, kyllä tuossa suolapitoisuus on kohdallaan, mutta siinä se juju taitaa piilläkin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.