Kasviksia ja kikherneitä - Ras el Hanout

9/25/2014


Pohjoisafrikkalainen, aromaattinen Ras el Hanout mausteseos tuo makua ja lämpöä viileisiin syyspäiviin.

Kukkakaalin ja porkkanoiden lisäksi tähän voi huoletta käyttää muitakin kasviksia, kuten sipuleita, purjoa, kesäkurpitsaa, perunoita, paprikaa, bataattia.. Mainio jääkaapin vihanneslokeron tyhjennysruoka :)

½ kg porkkanoita
½ kg kukkakaalia
muutama kynsi valkosipulia
n. 300 g purkki kypsiä kikherneitä

2 tl ras el hanout mausteseosta
oliiviöljyä
sitruunamehua
(ripaus suolaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Paloittele kuoritut porkkanat ja kukkakaali sopiviksi suupaloiksi.

Levitä kuorimattomat valkosipulinkynnet, kikherneet ja kasvikset uunipellille. Kaada kasvisten päälle reippaasti oliiviöljyä ja ripottele mausteseos tasaisesti. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja levitä tasaisesti pellille.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarkista suola ja mausta halutessasi tilkalla sitruunamehua. Nosta tarjolle.

Vinkki! Jos haluat kikherneistä oikein rapsakoita, laita ne ensin uuniin n. 10 minuutiksi, ja lisää kasvikset vasta sitten.


Näillä eväillä kohti viikonvaihdetta!
 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.