Rub mauste possulle | Spice Rub

6/09/2016


Näppärä kuivamausteseos porsaanlihalle silloin kun aikaa ei ole marinointiin tai muuten kaipaa vaihtelua. Jos et pidä suolaisesta tai muuten tarkkailet suolan määrää ruokavaliossa niin puolikas teelusikallinen riittänee hyvin.
 
Yrtteinä käytin itse kuivattua timjamia ja voimakasta kreikkalaista villioreganoa, joten niiden määrää voi lisätä, jos käyttää miedompia mausteita. 

Valmistin pieniä vartaita porsaan sisäfileestä, mutta rubilla voi maustaa ihan yhtä hyvin muitakin ruhon osia. Mausteseos sopii mainiosti myös broilerille sekä uunissa paahdettujen perunoiden maustamiseen.

Reseptistä riittää maustetta noin 800g lihaa.


½ – 1 tl karkeaa merisuolaa
1 tl kokonaisia mustapippureita (tai valmiiksi rouhittua)
1 tl paprikajauhetta
½ tl sinappijauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua timjamia
¼ tl sipulijauhetta
¼ tl valkosipulijauhetta


n. 800g possun sisäfileetä vartaisiin

Jauha suola ja pippurit huhmareessa rouheeksi. Lisää muut mausteet ja sekoita.

Poista lihasta kalvot ja leikkaa parin kolmen sentin paloiksi. Kuivaa lihat kevyesti talouspaperilla ja hiero pintaan ohut kerros oliiviöljyä. Sirottele tasainen kerros mausteseosta kauttaaltaan lihojen pinnoille. Pujota lihat vartaisiin sellaisenaan tai kasvisten kanssa. Grillaa tai paista pannulla kypsäksi ja käy kiinni!


In English

dry rub for pork
makes enough for about 800g meat
 
½ – 1 tsp salt
1 tsp cracked black pepper
1 tsp paprika powder
½ tsp mustard powder
½ tsp dry oregano
½ tsp dry thyme
¼ tsp onion powder
¼ tsp garlic powder

Mix all the spices together.






You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.