Etikkakurkut chilillä | Cucumber Pickle with Chili
6/20/2016
Vihreällä chilillä
ja valkosipulilla maustetut kesäiset etikkakurkut ovat samanaikaisesti piristävän raikkaita ja tulisia.
Etikkakurkut sopivat
hyvin grilliruokien seuraan, hampurilaisten väliin ja oikeastaan
melkein mihin vaan. Kokeile vaikka uusien perunoiden kanssa!
n. 500g avomaankurkkuja
2 vihreää chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli
1,5 dl vettä
0,75 dl
valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 rkl karkeaa
suolaa
Leikkaa kasvikset
ohuiksi viipaleiksi. Chileistä voi poistaa siemenet jos haluaa
vähentää tulisuutta.
Kuumenna pienessä
kattilassa vesi ja lisää suola ja sokeri. Nosta pois levyltä ja
sekoita kunnes suola ja sokeri liukenevat. Lisää etikka ja sekoita.
Laita kasvikset
puhtaaseen, laakeaan lasikulhoon ja kaada liemi päälle.
Maustelientä on aika niukasti, mutta kasviksista irtoaa runsaasti
nestettä joten se riittää kyllä hyvin. Nosta jääkaappiin
maustumaan. Parikin tuntia riittää, mutta jos malttaa odottaa yön
yli, on maku vielä parempi.
In English
500g Kirby
cucumbers, thinly sliced
2 green chili,
chopped
2 garlic cloves,
thinly sliced
1 spring onion,
thinly sliced
1,5 dl water
0,75 dl white wine
vinegar
0,5 dl sugar
0,5 tbsp coarse sea
salt
In a small cooking
pot, bring water to boil. Remove from the heat. Add salt and sugar
and mix until dissolved. Add vinegar and mix. Put all the vegetables
in a glass dish. Pour over the vinegar, cover and refridgerate for at
least 1 – 2 hours or overnight before serving. Store in a fridge.
4 kommenttia
Enpäs olekaan pitkään aikaan tehnyt etikkakurkkuja.Hyvät mausteet näissä:)
VastaaPoistaEtikkakurkut on sellaisia perus kesäjuttuja mitä tulee tehtyä. Talvella ostan sitten valmiita suolakurkkuja :)
PoistaKiitos vinkistä, ensi kerralla lisään chiliä minäkin kurkkuihini. Kuulostaa ihanalta juurikin mainitsemissasi burgereissa.
VastaaPoistaOllos hyvä :) Näissä oli mukavasti raikkautta ja tulisuutta yhtä aikaa!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.