Paahdetut palsternakat voilla ja hunajalla | Parsnips with Butter and Honey

11/20/2016


Makeiksi uunissa paahdetut, pehmeän aromaattiset palsternakat voilla ja hunajalla silattuna nostavat veden kielelle. Palsternakan lisäksi tämä resepti sopii hyvin myös porkkanoille ja miksei myös lantulle.

Kirpeän suolainen feta viimeistelee tämän simppelin ja herkullisen kasvisruoan jonka voi napostella sellaisenaan tai tarjota lisukkeena.
 
2 annosta lisukkeena tai alkuruokana

350 - 400g palsternakkaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
n. 1 ½ rkl voita
n. 2 tl hunajaa
ripaus timjamia
pieni pala fetaa
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko palsternakat. Kaada juuresten päälle hiukan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja levitä palsternakat tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon hunaja. Ota pois liedeltä ja jätä odottamaan.

Kypsennä palsternakkoja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä ja paahtuneita.
Valele palsternakat voin ja hunajan seoksella, sekoita ja laita takaisin uuniin noin viideksi minuutiksi.
Tarkista maku ja viimeistele ripauksella pippuria ja timjamia. Murustele päälle fetaa ja tarjoa heti.


In English

serves two as a side

350 - 400g parsnips
salt and pepper to taste
evoo
1 ½ tbsp butter
2 tsp honey
a pinch of thyme
feta cheese
 
Preheat oven to 200C. Peel and cut parsnips into chunks. Coat the parsnips with little olive oil and season with salt and pepper. Place the parsnips into a baking tray and roast for 20 minutes or until almost soft. Meanwhile, melt the butter in a small sauce pan and mix in the honey.  
Brush the parsnips with butter and honey mix and continue roasting for about 5 minutes or until golden brown. Sprinkle with black pepper and thyme. Top with feta cheese and serve immediately.
 


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.