Chipotle possua | Chipotle Pork

9/21/2016


Viileneviin syyspäiviin kannattaa varautua ajoissa ja kaivaa haudutuspadat kesän jäljiltä esille. Meheväksi haudutettu porsaanliha tulisen, savuisen ja täyteläisen tomaatti-paprikakastikkeen kera vie vilunväreet mennessään.

Tämän ruoan voi tarjota perinteisen pataruoan tavoin vaikkapa riisin kanssa, tai sitten ottaa lopuksi lihat erilleen ja soseuttaa kastike jolloin se soveltuu hyvin tacojen, tortillojen ja pitaleipien täytteeksi. Kaksi reseptiä yhdessä, tavallaan…

2 – 3 annosta

400g possun palapaistia tai vastaavaa
n. 4 g kuivattua chipotle chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
200g tomaattimurskaa
2 – 3 tl sokeria
1 laakerinlehti
5 cm pätkä kanelitankoa
½ – 1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
2 dl mietoa kanalientä

Liota kuivattuja chilejä noin 15 minuuttia lämpimässä vedessä. Poista siemenet ja hienonna chilit.

Silppua sipuli, valkosipuli ja paprika. Kaada loraus öljyä paistokasariin ja kuumenna hyvin. Ruskista lihat nopeasti ja lisää pannulle kasvikset ja chili. Alenna lämpöä ja kuullota noin 10 minuuttia sekoitellen kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää pannulle mausteet ja anna niiden lämmetä. Sekoita mukaan tomaattimurska ja kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen noin 90 minuuttia kansi raollaan. Tarkista lihojen pehmeys ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Jos haluat syödä lihapadan vaikkapa riisin kera, on ruoka maun tarkistusta vaille valmis. Jos tarjoat ruoan tacojen, tortillojen tai pitaleipien täytteenä, suosittelen tekemään vielä seuraavat vaiheet.

Nosta lihat pois kastikkeen seasta ja nyhdä tai leikkaa pieniksi paloiksi. Poista kastikkeesta laakerinlehti ja kanelitanko. Soseuta kastike ja tarkista maku. Lisää halutessasi kastikkeen sekaan lusikallinen tai pari maustamatonta jogurttia ja hiukan limeä. Kuumenna lihat nopeasti pannulla tilkassa öljyä, mausta kevyesti limellä ja rouhaisulla pippuria. Nosta liha tarjolle kastikkeen ja muiden mieleisten lisukkeiden kanssa.


In English

2 - 3 portions

400 g pork shoulder, cut into 3 - 4 cm pieces
1 onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 red bell pepper, chopped
4 g dried chipotle chili
2 – 3 tsp sugar
200 g crushed tomatoes
2 dl chicken stock
½ tsp cumin
1 tsp dried oregano
1 bay leaf
5cm cinnamon stick
salt and pepper to taste

Put the chipotles in a hot warm water and soak for 15 minutes. Discard the seeds and mince the chillies. Add a tablespoon of oil in a large skillet. Heat over a high heat and brown the pork all over. Add the onion, chili, bell peppers and garlic and sauté for 8 -10 minutes. Add the the spices and after a minute or so, the tomato sauce and stock. Lower the heat and simmer partly covered for 90 minutes or until the the meat is tender.

Remove the meat from the sauce and pull apart or chop finely. Discard the bay leaf and cinnamon stick from the sauce and puree in a food processor until smooth. Check the seasoning.

Fry the pork quickly in a skillet and season to taste with lime, salt and black pepper. Serve the pork and the sauce with tacos or tortillas with your favourite toppings.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Anonyymi22.9.16

    Hyviä ohjeita taas blogi pullollaan syyspäivien iloksi! Tämä ainakin menee kokeiluun itselle sekä tyttären talouteen. Thanks! :)
    t.terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kesä menikin kevyempien ruokien parissa mutta nyt taas pataruoat ja haudutus houkuttaa :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.