Uunissa paahdetut perunat | Oven Roasted Potatoes

4/28/2016


Potuille maustetta, puoleksi tunniksi uuniin ja syömään!

Helppoa ja niin hyvää että napostelua voi olla hankala lopettaa… On taas se aika vuodesta kun ulkolaiset uudet perunat houkuttavat ja meikä antaa periksi ja ostaa pussillisen :)

Ja ihan oman pienen perinteeni mukaan valmistan ne jälleen kerran uunissa paahtamalla. Ja syön kaiken itse! Tehkää te isompi satsi niin riittää muillekin :)

Mausteina on valkosipulia, sipulia, paprikaa ja pippuria.

Sopii tarjota myös Vappuna :)

500g perunoita
½ tl paprikajauhetta
¼ tl rouhittua mustapippuria
¼ tl valkosipulijauhetta
¼ tl sipulijauhetta
¼ tl suolaa (tai maun mukaan)
oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese tai kuori perunat ja leikkaa suupaloiksi. Sekoita kaikki mausteet keskenään. Kaada peunoiden päälle loraus oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Ripottele mausteseos perunoiden päälle ja sekoita niin että perunat ovat tasaisesti mausteseoksen peitossa.

Levitä perunat leivinpaperin päälle ja paista noin 25 - 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniisti paahtuneita. Tarkista maku ja tarjoa kuumana.


In English

500g new season potatoes
½ tsp paprika powder
¼ tsp crushed black pepper
¼ tsp garlic powder
¼ tsp onion powder
¼ tsp salt (or to taste)
evoo

Preheat the oven to 225 C. Cut the potatoes into bite-size pieces.
Drizzle the pototoes with olive oil and stir to coat. Mix all the spices. Sprinkle over the potatoes and stir to coat. Place the potatoes onto the baking tray and roast for 25 - 30 minutes or until golden brown. Serve immediately!



You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Ihanaa, en ole ainoa, joka sortuu ulkolaisiin uusiin pottuihin! :-D Eihän ne pääse lähellekään suomalaisia, mutta ostan silti. Noi sun uuniperunat on varmasti herkullisia, kylmän oluen ja ehkä niiden instassa kuvaamiesi makkaroiden kanssa... Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei vastaa kotimaisia, mutta silti tulee ostettua. Tosin vain kerran tai pari ennen kotimaisia! Hauskaa vappua sulle myös!

      Poista
  2. Hyvän näköistä! Ja oikein hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  3. Oioi, näyttääpä herkulliselta :) uunissa paahdetut perunat ovat kyllä tosi hyviä! herkullista vappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Mausteseos oli simppeli mutta toimiva :) Makoisaa vappua!

      Poista
  4. Herkulta näyttää! Minäkin olen antanut periksi ja ostanut jo italialaisia siiklejä, jotka olivat kyllä aika hyvä korvike uusia perunoita odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sulla oli oikein lajikekin tiedossa. Nuo potut tais olla espanjalaisia ilman sen tarkempaa tietoa... Täytyy pitää silmät auki jos italialaista siikliä näkyy! Mulla on tapana ostaa kerran pari keväällä näitä ulkolaisia ja paahtaa ne uunissa kotimaisia odotellessa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.