Paahdetut kurkumaperunat | Turmeric Roasted Potatoes

4/07/2016


Kurkuman syviin oranssin ja keltaisen sävyihin värjäämät paahdetut perunat ovat sekä kauniita että erityisen herkullisia. Lisämakua antavat jeera, chili ja mustapippuri. Viimeistelin perunat hyppysellisellä sarviapilan lehtiä, mutta hyvin nämä maistuvat ilmankin. Jos joku tietää saako Suomesta jostain sarviapilan lehtiä niin saapi vinkata!

Kurkumastahan on kirjoitettu paljon terveyttä edistävänä supermausteena ja jostain luin että mustapippurin ainesosat edistävät kurkuman imeytymistä, joten tässä on nyt molempia. En tiedä onko niin, mutta jos on niin ainakaan ei voi väittää etteikö terveellinen ruoka voisi olla hyvää :) Kurkuman kanssa kannattaa muistaa että se värjää voimakkaasti ja tahrat eivät lähde ihan helposti pois. Resepti on muokattu Sabrina Ghayourin hienosta Persiana kirjasta.

n. 500 g perunoita kuorittuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta
¼ tl mustapippuria
vajaa 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
(sarviapilan lehtiä)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mausteet ja oliiviöljy keskenään. Pilko perunat parin sentin suupaloiksi ja lisää ne mausteöljyn sekaan. Sekoita hyvin ja kaada perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista kuumasssa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita kerran paiston aikana. Ripottele kypsien perunoiden päälle hyppysellinen sarviapilan lehtiä. Sekoita, tarkista maku ja syö sellaisenaan tai tarjoa osana ateriaa.


In English

500g potatoes, peeled
2 tbsp olive oil
1 tsp cumin
1 tsp turmeric
¼ tsp chili powder
¼ tsp crushed black pepper
1 tsp salt
a pinch of fenugreek leaves (optional)

Preheat the oven to 225 C. Mix all the spices with olive oil. Cut the potatoes into bite-size pieces.
Add the pototoes and stir to coat.
Place the potatoes onto the baking tray and roast for 25 minutes or until golden brown.
Sprinke with fenugreek leaves and serve hot.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Tämä onkin juuri oikea aika syödä vahvasti maustettuja perunoita, kaikki ostamani satsit eivät ole olleet ihan priimoja lähes pelkistettynä syötynä. Hienon kuuloinen resepti, taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Näihin sopisi myös ulkolaiset uudet perunat, jos niitä haluaa ostaa.

      Poista
  2. Muistaakseni se oli (Kouvolan) Punnitse&Säästä, mistä itse ostin kuivattuja sarviapilanlehtiä valmiiksi pakattuna tuotemerkillä Suma. Ostin kokonaisia siemeniäkin, mutta projektini kasvattaa itse lehdet on edelleen vaiheessa - itse asiassa laitanpa nyt likoamaan ja kylvän töitten jälkeen, kiitos muistutuksesta. Ovat muuten niin kivikovia ne siemenet, että ainakaan huhmarella jauhaminen ei minulta onnistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitää käydä katsomassa onko läheisessä P&S kaupassa. Muita Suman mausteita siellä ainakin on. Tuo kasvatusprojekti kuulostaa mainiolta! Ehkä mäkin kokeilen :)

      Poista
  3. Kurkumaa ei ole tullut kokeiltua perunoiden maustamiseen. Kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.