Porsaankyljyksiä ja couscousia

9/17/2015


Yhden pannun taktiikalla possunkyljyksiä ja mausteista couscousia, eikä aikaakaan mene kuin korkeintaan parikymmentä minuuttia. Jos porsaankyljykset eivät innosta, tähän sopii mainiosti myös broilerin- tai lampaanliha. Säädä vain paistoaika sopivaksi.


2 kevyttä annosta tai yhdelle tosinälkäiselle

2 pientä porsaankyljystä (yht. n. 200 - 250g)

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
hyppysellinen jauhettua kanelia
hyppysellinen jauhettua juustokuminaa
1 pieni laakerinlehti
timjamia pari pientä oksaa
3 sentin suikale sitruunankuorta
suolaa ja mustapippuria
noin 12 oliivia maun mukaan
2 - 3 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)

1 dl couscousia
1 dl kuumaa vettä
n. 1 dl lehtipersiljasilppua
sitruunaa

Kaada pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista kyljykset kevyesti molemmin puolin ja pienennä sitten lämpö minimiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä kyljykset pannulle muhimaan ja kääntele välillä.

Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Laita pieneksi silputtu sipuli pannulle ja anna kypsyä viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää valkosipuli, sitruunankuori, oliivit, yrtit ja mausteet. Sekoita hyvin. Kypsennä kunnes valkosipulit pehmenevät ja kyljykset ovat kypsiä, noin parin minuutin ajan.

Tarkista kyljyksien kypsyys ja nosta ne pois pannulta. Lisää sipulien ja muiden ainesten joukkoon pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja couscous. Sekoita hyvin ja kaada pannulle desi kuumaa vettä. Nosta kyljykset takaisin pannulle couscousin päälle. Peitä foliolla tai kannella.

Nosta pannu pois levyltä ja anna hautua viitisen minuuttia kunnes couscous on kypsää.
Lisää silputtua lehtipersiljaa, hiukan oliiviöljyä ja tarkista maku. Tarjoa sitruunalohkojen kera.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.