Paistettua maksaa leipään käärittynä

9/15/2015


Jokin taika siinä on, kun tuoreen ohuen leivän sisään käärii lihaa, kasviksia ja mausteita, niin huonokin päivä tuntuu paremmalta. Hyvästä päivästä tulisi sitten juhlaa… Blogin kirjoittajan tunnetilat sikseen ja asiaan...

Ajauduin eilen netissä brittikokki Rick Steinin videopätkän äärelle, jossa mies matkustaa Venetsiasta Istanbuliin. Videoleike oli Turkista, jossa mies valmisti paistettua maksaa sekä sumakkimarinoitua sipulia ja kääräisi ne leivän sisään. Olin myyty!

Videolta ei näkynyt tarkkoja määriä aineista, mutta perusidea on niin simppeli, ettei tähän oikeastaan reseptiä edes tarvitse. Muokkasin hiukan reseptiä oman maun mukaan.

1 annos

n. 100 – 120 g naudan maksaa kuutioina
1 pieni valkosipulin kynsi
reilu hyppysellinen kuivattua oreganoa
ripaus rouhittua mustapippuria
pieni hyppysellinen (urfa) chilirouhetta
suolaa
hiukan vehnäjauhoja

pieni pala punasipulia ohuina viipaleina
hyppysellinen sumakkia
oliiviöljyä

runsaasti lehtipersiljaa
tomaattia
sitruunaa
jogurttia

1 ohut vaalea rieska

Laita sipuliviipaleet astiaan ja lorauta hiukan oliiviöljyä päälle. Lisää sumakkia ja sekoita. Jätä maustumaan.

Kuivaa maksa talouspaperilla. Mausta suolalla, pippurilla, ripauksella chilirouhetta ja reilulla hyppysellisellä kuivattua oreganoa. Jauhota maksapalat kevyesti.

Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä. Lisää valkosipuli ja kuumenna keskilämmölle. Anna kypsyä hetki mutta älä päästä valkosipulia palamaan. Lisää maksa ja ruskista niihin kaunis väri. Maksa kypsyy nopeasti, parissa kolmessa minuutissa ja sen voi jättää hiukan punertavaksi sisältä jos haluaa.

Kokoa annos kasaamalla leivälle maksa ja paistonesteet. Sipulia, tomaattia ja persiljaa. Viimeistele sitruunamehulla ohennetulla jogurtilla ja ripauksella sumakkia ja oreganoa. Rullaa ja nauti!


Luimupupun blogissa oli viime viikolla myös herkullinen maksaruoka jossa pyhään maksan, sipulin ja kerman liittoon oli lisätty kapriksia. Kannatta tarkistaa resepti. Tässä linkki.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.