Pienet possuvartaat

5/10/2015


Porsaan niska sopii rasvaisena lihana hyvin vartaisiin koska se ei kuivu herkästi kypsennettäessä ja liha on mehevää ja mureaa. Näissä possuvartaissa on kahta eri chiliä tuomassa poltetta, savuisuutta ja väriä.

Turkkilainen urfa on miedohkoa lähes mustaa tai syvän ruskeaa, kuivattua chiliä joka on maultaan ja tuoksultaan savuisa ja aavistuksen suklainen. Kashmirin chili on intialaisesta keittiöstä tuttu kirkkaan punainen, miedohko chilijauhe joka antaa ruokiin maun lisäksi upeaa väriä.

Ihan perusmarketin hyllyistä näitä chilejä tuskin löytyy, mutta voin suositella The Spicery nimistä maustekauppaa, josta tilasin omani. Kirjelähetyksenä mausteet tulivat perille muutamassa päivässä.

8 pientä varrasta

n. 400 g pala possun niskaa (kassleria)

½ tl urfa chilihiutaleita (tai ¼ tl tavallisia punaisia)
½ tl kashmirin chilijauhetta (tai ¼ tl tavallista)
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippureita murskattuna
½ tl jauhettua juustokuminaa
pari hyppysellistä kuivattua oreganoa, timjamia ja minttua
½ tl suolaa (tai maun mukaan)
loraus oliiviöjyä (tai valkosipuliöljyä)

(paprikaa tai muita kasviksia)

lime- tai sitruunaviipaleita
kevätsipulia
seesaminsiemeniä

Leikkaa liha noin 2 * 2 cm paloiksi. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään. Lorauta lihojen sekaan hiukan öljyä ja hiero mausteseos hyvin lihoihin kiinni. Anna maustua jääkaapissa 2 – 3 tuntia.

Ota lihat huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Pujota lihapalat varrastikkuihin ja kypsennä grillissä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10 – 15 minuuttia tai kunnes lihat ovat kypsiä.

Nappaa kiinni ja nauti :)


Leppoisaa sunnuntaita.

 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.