Valkosipulibroiskua

3/12/2015


Nyt kun aurinko viimein paistaa, ei hellan ääressä kannata kuluttaa ainakaan koko päivää. Maukas broileriruoka joka valmistuu alle puolessa tunnissa on kelpo arkiruokaa.

Voissa kypsyvien valkosipulien tuoksu herauttaa takuulla veden kielelle ja lautasellinen mehukasta broileria nopeasti kypsennetyn pinaatin kera vie nälän mennessään.

Joku oli unohtanut ostaa meille parmesaania, mutta hyvin maistui ilmankin... Tai no, olen tehnyt tätä aiemminkin ja oli se kyllä parempaa parmesaanin kera :)

2 - 3 annosta

n. 500 g broilerin reisipaloja (tai rintapaloja)
4 - 6 valkosipulin kynttä
n. 25 – 30 g voita
oliiviöljyä
rasiallinen pinaattia (70 -100g)
sitruunaa
ripaus muskottia
suolaa, pippuria
(parmesaania)

Kuori ja silppua valkosipulit. Laita pannulle voi ja loraus oliiviöljyä. Kuumenna keskilämmölle ja lisää valkosipulit. Anna valkosipulien kypsyä pari minuuttia. Älä päästä palamaan.

Lisää pannulle lihat ja anna niiden ruskistua kevyesti. Alenna lämpöä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna broilerin hautua kypsäksi. Raasta lopuksi pannulla hiukan muskottipähkinää.

Sekoita pinaatti kanojen sekaan ja anna niiden pehmetä hetki. (Lisää parmesaania maun mukaan) Raikasta ruoka lopuksi tilkalla sitruunamehua. Tarkista maku ja tarjoa riisin kera.

Jos lisäät ruokaan lopuksi raastettua parmesaania, käytä vähemmän suolaa.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.