Lohi suolakuoressa

3/15/2015


Suolakuoressa kypsennetty kala on komea tarjottava ja sen valmistus hauskaa puuhaa muutenkin. Täytin kalan sitruunaviipaleilla ja rosmariinilla, joka sopii mainiosti rasvaisen lohen maustamiseen.

Suolakuoressa kala kypsyy lempeästi ja säilyy mehukkaana, joten paistoajan suhteen ei tarvitse sekuntikelloa käyttää. Kypsennys vie noin puoli tuntia kiloa kohti 225 asteesssa.

Myös lihan kypsennystä suolassa kannattaa kokeilla. Possua suolakuoressa löytyy tästä linkistä.


n. 1, 2 kg lohi
1 pieni (luomu)sitruuna
1 iso oksa rosmariinia
ripaus mustapippuria

2 ½ – 3 kg karkeaa merisuolaa
foliota

Huuhtaise ja kuivaa kala. Mausta kala sisältä pippurilla ja täytä rosmariinilla ja sitruunaviipaleilla niin että suolaa ei pääse kalan sisälle.

Levitä pari isoa foliopalaa uunipellille. Kaada suolaa reilu sentin kerros foliolle ja nosta kala päälle. Muotoile foliosta reunukset kalan ympärille ja lisää suolaa pienissä erissä kunnes kala on täysin peittynyt.

Suolakerros saa olla noin 1 – 2 senttiä paksu. Sumuta välillä vettä suolan pinnalle ja painele varovasti käsin tiiviimmäksi.

Kypsennä kalaa 225 asteessa 30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kala vetäytymään uuniin vielä 10 minuutiksi.

Nosta kala pois uunista ja annna vetäytyä vielä toiset 10 minuuttia. Poista suolakuori varovasti.

Tarjoa mieleisten lisukkeiden kera. Meillä lohi syötiin yksinkertaisen vihersalaatin kera.


Aurinkoista sunnuntaita! Go Kaisa!



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.