Broileria ja rakuunakastiketta | Yrttiherkut keittokirja

3/29/2015


Yksinkertainen ja nopea rakuunakastike on täynnä makua ja tuoksua. Rakuunan hienostunut maku sopii hyvin yhteen fenkolin ja persiljan kanssa ja kastike on hyvä pari simppelisti suolavedessä marinoidulle broilerille.

Resepti on suoraan Yrttiherkut kirjasta. Omat muutokset suluissa.

4 annosta

n. 500 g broilerin rintafileitä (käytin luullisia ja nahallisia reisipaloja)
6 dl vettä
2 rkl suolaa
öljyä paistamiseen

Rakuunakastike

½ tl fenkolinsiemeniä
½ tl kuivattua rakuunaa
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi
2 ½ dl lehtipersiljaa (mitta väljästi pakattuna)
½ dl rakuunanlehtiä (mitta väljästi pakattuna)
1 tl sitruunamehua
½ – ¾ dl öljyä (käytin oliiviöljyä)

Sekoita suola ja vesi. Lisää kanat ja anna suolaantua puolisen tuntia. Tee sillä aikaa yrttikastike.

Hienonna morttelissa kuivat mausteet, silputtu valkosipuli ja suola. Lisää mortteliin vähän kerrallaan rakuunaa ja lehtipersiljaa ja jatka hienontamista.

Lisää lopuksi sitruunamehua ja öljyä hitaasti samalla koko ajan sekoittaen. Tarkista lopuksi maku ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.

Ota reisipalat pois suolavedestä, huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
Kuumennä öljyä pannulla ja paista kananpalat molemmin puolin kypsäksi. (reisipaloja voi loppukypsentää myös 200 asteisessa uunissa ruskistuksen jälkeen)

Tarjoa kana rakuunakastikkeen kanssa.


Kaunis ja ajankohtainen Yrttiherkut kirja pureutuu yrttien saloihin ja antaa asiantuntevia ohjeita aina yrttien kylvöstä säilömiseen ja ruokapöytään saakka.

Vaikka minulla ei kasvimaata olekaan, saa kirjasta vinkkejä myös yrttien ruukkukasvatukseen, joten nyt on toiveissa aiempia kesiä onnistuneempi yrttisato.

Kirjassa esitellään kattavasti 20 eri tuoreyrttiä, joista suurin osa on tuttuja. Resepteissä on kuitenkin raikas ote tuttujen yrttien monipuolisempaan käyttöön niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Mukana on myös muutamia erikoisempia yrttejä, kuten anisiiso, stevia ja iisoppi.

Jo ensilukemalla kirjan resepteistä korvamerkinnän saivat ainakin marinoidut voikukannuput, jemeniläinen chili-korianteritahna, pähkinä rosmariinilevite, laventeliperunat ja paistettu raparperi timjamisokerilla. Näin kevättalvella uutta yrttisatoa odotellessa on aikaa perehtyä kirjan antiin ja resepteihin tarkemmin.

Kirjassa on myös ilahduttavan kattava osio erilaisia yrttitahnoja ja -levitteitä, yrttisiirappeja ja -sokereita sekä yrteillä maustettua suolaa.

Yrttiherkut on hieno ja inspiroiva kirja. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

Kirjan tekijä Hannele Kojo pitää myös Omenaminttu- blogia.


Yrttiherkut kirja saatu kustantajalta. Kiitos! 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.