Lämpimät feta-oliivi bruschetat

1/18/2015


Talvipäiväänkin sopivat lämpimät bruschetat joissa makua ja tuoksua on yllin kyllin.

Fetan ja oliivien maut tiivistyvät mukavasti uunissa, ja valkosipuli, yrtit ja sitruuna maustavat oliiviöljyn herkulliseksi.

Tästä reseptistä saa myös mainion ja nopean pastan. Fetapaistoksen muhiessa uunissa ehtii keittää pastan kypsäksi, ja lopuksi vain sekoittaa ainekset yhteen. Toimii :)

6 pientä annosta

100 g fetajuustoa
1 valkosipulin kynsi
kymmenkunta mustaa ja vihreää (kreikkalaista) oliivia
timjamin lehtiä (parista pienestä oksasta)
mustapippuria
hiukan sitruunankuorta
pari ripausta kuivattua oreganoa
loraus oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa feta paloiksi ja poista oliiveista kivet. Leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaiki ainekset varovasti keskenään.

Paista pienessä paistoastiassa tai foliosta muotoillussa kipossa noin 10 – 15 minuuttia.

Leikkaa leivästä ohuita siivuja ja kuumenna joko uunissa fetapaistoksen kanssa, tai paahda pannulla jos haluat tummempaa paistojälkeä.

Lusikoi feta-oliivipaistos leiville ja viimeistele astian pohjalle valuneella oliiviöljyllä. Rouhi vielä hiukan mustapippuria pinnalle ja tarjoa heti lämpimänä.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.