Karitsan lapaa ja paprikaa intialaisittain

1/21/2015


Mausteinen ja täyteläinen curry jogurttimarinoidusta karitsan lihasta ja paprikoista sopii hyytävien pakkaspäivien lämmittäjäksi.Tämä karitsacurry on maustettu maltillisesti, joten karitsanlihan maku ei peity mausteiden ja chilin alle.

Pitkä haudutus syventää maut ja mureuttaa lihan, joten arki-iltaa paremmin tämä sopii viikonloppuruoaksi.

Reseptistä tulee isohko määrä, mutta ei hätää vaikka ruokaa jäisi yli, tämä curry kestää hyvin useammankin uudelleenlämmityksen :)

6 annosta

n. 800 g luutonta karitsan tai lampaan lapaa muutaman sentin paloina

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
vastaava määrä inkivääriä hienonnettuna (n. 10 g)
1 tl paprikajauhetta
½ tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
1 ¼ dl maustamatonta täysrasvaista jogurttia

Muut ainekset

2 sipulia
2 punaista paprikaa
400 g tomaattimurskaa
vettä

½ tl korianterin siemeniä
½ tl juustokuminan siemeniä
½ tl kokonaisia mustapippureita
¼ tl jauhettua neilikkaa
5 cm pätkä kanelitankoa
½ – 1 tl suolaa
10 – 12 palkoa vihreää kardemummaa

Sekoita jogurttimarinadin ainekset keskenään. Lisää marinadi lihojen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissä 2 – 4 tuntia. Ota liha pois jääkaapista noin tuntia ennen kypsennystä.

Lorauta padan pohjalle reilusti öljyä. Paista sipuleita viitisen minuuttia keskilämmöllä kunnes ne hiukan ruskistuvat. Jauha mausteet morttelissa ja lisää ne pataan. Sekoittele minuutin verran. Siirrä sipuleita padan reunoille ja lisää lihat pataan 2 – 3 erässä ja ruskista kevyesti.

Jatka paistamista 10 – 15 minuuttia niin että suurin osa nesteestä haistuu pois. Lisää paprikat ja jatka paistamista vielä toiset 10 – 15 minuuttia sekoitellen.

Lisää tomaattimurska ja kuumaa vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Alenna lämpöä ja anna hautua sakeaksi kastikkeeksi miedolla lämmöllä kansi raollaan noin 1 ½ – 2 tuntia tai kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa. Sekoittele välillä.

Silppua lopuksi pinnalle tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Tarkista maku, erityisesti suolan ja chilin määrä. Lisää potkua saa lisäämällä lopuksi silputtua chiliä.

Tarjoa riisin ja intialaisen leivän kera.


Karitsan luuttoman lapapalan tarjoasi Familia. Kiitos, hyvää tuli!
Yhteistyössä




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.