Vasikan kylkeä uunissa

9/14/2014


Siivosin eilen työpöytää ja huomasin muistilappujen seasta reseptin joka on jäänyt postaamatta. Tässä siis vasikan kylkeä muutaman viikon takaa :)

Kylkipalat maustuivat ensin yön yli balsamicomarinadissa ja sen jälkeen muhivat rauhassa uunissa reilut kaksi tuntia. Tälläkin kertaa luotin uunin grillivastukseen viimeistelyssä, mutta grillinomistajat voivat pistää paremmaksi ja hoitaa loppusilauksen hiilloksella.

Vasikan lihaa ei ihan aina ole tarjolla, mutta tämä resepti sopii hyvin myös lampaan- tai porsaanlihalle.

n. 800 g vasikankylkeä

2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl mustapippureita murskattuna
reippaasti kuivattua (tai tuoretta) timjamia
2 rkl tummaa sokeria

(suurenna marinadireseptin määriä lihan painon mukaan)

Siisti kylkipalat. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Laita lihat suljettavaan muovipussiin ja lisää marinadi. Pyörittele mausteet tasaisesti lihan ympärille. Purista enimmät ilmat pois muovipussista ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi.

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä

Nosta lihat paistoastiaan ja suolaa hyvin. Kaada marinadin rippeet päälle ja lisää pohjalle tilkka kuumaa vettä. Kypsennä 125 asteisessa uunissa kannen tai folion alla 2 – 3 tuntia, tai kunnes liha alkaa vetäytymään luista.

Nosta lihat hetkeksi vetäytymään. Sekoita ribsien viimeistelyä varten loraus balsamicoa, hiukan hunajaa ja notkista seos sopivaksi paistonesteillä

Leikkaa lihat sopiviksi annospaloiksi ja valele pinnat. Viimeistele ribsit kuuman grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa heti kuumana!


 Leppoisaa sunnuntaita!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.