Fregula Sardaa, simpukoita ja chorizoa

9/03/2014

Sardinialaista pastaa, tanskalaisia sinisimpukoita ja espanjalaista makkaraa. Kuulostaa ehkä sekamelskalta, mutta lopputulos on ruokaa, jolla alkusyksyn koleuden saa ainakin hetkeksi katoamaan.
Sardianialaista Fragula Sardaa ei ihan joka kaupasta löydy, mutta sen voi korvata jyväpastalla, orzolla. Huomioi keittoajat, jos käytät orzoa.
resepti neljälle
1 kg sinisimpukoita
1, 5 dl fregula sarda pastaa
10 cm pätkä chorizoa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
pieni tölkki tomaattimurskaa (200 g)
1, 5 dl valkoviiniä
1 tl sokeria
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua (sitruuna)timjamia (tai tuoretta muutama oksa)
lehtipersijaa
sitruunamehua
vettä
Pese simpukat kylmässä vedessä ja poista parrat. Heitä pois rikkonaiset tai avoimeksi jäävät simpukat. Laita puhdistetut simpukat kylmään suolaveteen.
Kuutioi chorizo ja paista keskilämpöisellä pannulla rapeiksi. Nosta makkarat talouspaperin päälle ja imeytä enin rasva pois.
Lämmitä oliiviöljyä pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Mausta timjamilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää puolet valkoviinistä ja anna kiehahtaa.
Lisää chorizot ja tomaattimurska ja kuumenna hyvin. Lisää fregula ja anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes pasta on muutamaa minuuttia vaille valmis. Lisää tarvittaessa hiukan kuumaa vettä, jos pasta näyttää imevän kaiken nesteen.
Lisää loppu viinistä ja kiehauta. Lisää simpukat, peitä kannella ja höyrytä kypsäksi muutama minuutti. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
Sekoita lopuksi varovasti joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Mausta vielä rouhaisulla mustapippuria ja halutessasi tilkalla sitruunamehua ja lorauksella oliiviöljyä.
Tarkista maku ja nauti valkoviinin kera.





You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.