Tomatillo salsa

8/31/2014


Tämä vihreä salsa on samaa sarjaa parin viikon takaisen chilikastikkeenkanssa siinä mielessä, että molempien pääraaka-aine on meksikolainen säilyke. Ihan yhtä helpolla tämä raikkaan tulinen salsa ei valmistu, mutta ei tässäkään mitään vaikeaa ole, vie vain hiukan enemmän aikaa.


Reseptistä tulee noin 4 dl valmista salsaa. 


1 purkki vihreitä tomaatteja (tässä 790g purkki)

2 vihreää jalopenoa

2 vihreää chiliä

4 - 5 valkosipulin kynttä

1 sipuli

2 limen mehu

ripaus mustapippuria

ripaus jauhettua juustokuminaa

ripaus kuivattua oreganoa

½ nippu tuoretta minttua (tai korianteria)

loraus oliiviöljyä

loraus omenasiiderietikkaa

suolaa

Laita kaikki kasvikset uunipellille ja paahda reilussa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kasvisten pinta alkaa tummeta. Pieni hiiltyminen tuo makua, mutta alä päästä kasviksia kuitenkaan palamaan.

Kuori chilit ja jalopenot ja poista suurin osa siemenistä. Yhdistä kaikki ainekset. Soseuta ja jäähdytä. Mausta aluksi varoen ja tarkista maku uudelleen kun salsa on jäähtynyt.

Tarjoa salsa kylmänä tacojen, tortillojen yms. kera tai ihan vaan grillatun lihan tai kalan kaverina.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.