Nuudeleita ja misoa

2/13/2012


Yksinkertaistettu ja nopea nuudelikeitto, jossa makua antamassa misotahnaa ja limeä. Misotahna kuuluu perinteiseen japanilaiseen keittiöön. Wikipedia tietää asiasta lisää. Nuudeleina on tällä kertaa riisinuudeleita, joissa on mukana wakame - merilevää. Lisäsin keittoon tähteitä kokonaisesta uunibroilerista, mutta ihan yhtä hyvin voi kypsentää kasvisten kanssa raakoja kanasuikaleita.

ohje kahdelle

1 nippu nuudeleita
n. 200 g kypsää kanaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ rkl tuoretta inkivääriä pienenä silppuna
1 punainen chili
n. 1 dl silputtua varsiselleriä
1 pieni porkkana
ripaus sokeria
5 dl vettä
misotahnaa ohjeen mukaan (tässä n. 2 rkl)
rouhittua mustapippuria

1 lime

Valmiin keiton voi viimeistellä maun mukaan vaikka seuraavilla: tuoreita yrttejä, chiliä, limemehua, seesamiöljyä, makeaa chilikastiketta ja tarvittaessa soijaa tai kalakastiketta.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä nopeasti. Pilko kasvikset pieniksi. Kuullota sipuleita hetki tilkassa öljyä. Lisää kaikki loput kasvikset, hiukan pippuria ja sokeria ja kuullota pari minuuttia. Lisää vesi ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Laita lopuksi kypsät kanat liemeen ja nosta kattila pois levyltä. Lisää misotahna, hiukan limemehua ja sekoita. Lisää nuudelit, tarkista ja viimeistele maku ja tarjoa heti.

 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.