Lihapullia ja kikherneitä tomaattikastikkeessa

12/09/2011


Tämä ruoka syntyy helposti ja on mukavan mausteista. Lihapullat tein tällä kertaa ihan perus naudan jauhelihasta, mutta tähän sopisi mainiosti myös lampaan jauheliha. Valmistus kannattaa aloittaa tomaattikastikkeesta, haudutus tekee sille hyvää. Tuoreen mintun tilalla voi käyttää ihan yhtä hyvin persiljaa, basilikaa, oreganoa tai vaikka yhdistää vähän kaikkia.


Kikherneitä tomaattikastikkeessa

400 gr tölkki kypsiä kikherneitä
400 gr tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
½ - 1 tl garam masala mausteseosta
1 tl sokeria
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmista ruoka isossa kattilassa tai vaikkapa wok-pannussa. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki oliiviöljyssä, lisää mausteet ja tomaattipyre. Jatka kuullotusta hetki ja lisää tomaattimurska ja sokeri. Kiehauta, lisää kikherneet, alenna lämpöä ja jätä kannen alle hautumaan.

Lihapullat(n. 15 kpl)

400 gr jauhelihaa
1 muna
1 rkl minttua silputtuna (tai jotain muuta yrttiä)
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 valkosipulin kynttä silputtuna
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Muotoile massasta lihapullat ja ruskista paistinpannulla kevyesti voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisää lihapullat varovasti tomaattikastikkeen sekaan. Voit halutessasi huuhtaista lihapullapannun pienellä tilkalle vettä ja lisätä paistonesteet kastikkeen sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15 – 20 minuuttia. Tarkista maku ja sirottele lopuksi pinnalle tuoretta minttua ja loraus oliiviöljyä. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi minttukurkkuja ja tuoretta täysjyväleipää.

Minttukurkuissa on viipaloitua kurkkua, tuoretta minttusilppua, loraus oliiviöljyä, tilkka sitruunamehua ja ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Anonyymi7.4.14

    Hei! Tämä oli todella hyvää. Lisäsin tomaattikastikkeeseen vähän reilummin garam masalaa ja saman verran cayannepippuria antamaan potkua, mutta muuten seurailin ohjetta. Miehen mielestä nämä olivat parhaat lihapullat ikinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitti kommentista! Kiva kuulla että maistui :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.